środa, 22 sierpnia 2012

Kurczak w porach zapiekany z serem


Kurczak jest pyszny pod każdą postacią, jego delikatny smak uwielbiaja nie tylko dorośli ale równiez dzieci. Doskonale pasuje na rodzinny obiad  i na przyjecie.


Danie dla 4 osób
Do przygotowania będą nam potrzebne:
  • 2 piersi z kurczaka
  • 1 duży por
  • margaryna do wysmarowania naczynia zarootpornego
  • przyprawa do kurczaka
  • pieprz, sól
  • ketchup
  • majonez
  • ser żółty
Naczynie żaroodporne wysmarowywujemy margaryną. Por myjemy i kroimy nastepnie przekładamy go do naczynia. Pierś z kurczaka myjemy, kroimy w plasterki oraz rozbijamy tłuczkiem. Trzeba uważać, żeby nie rozbić mięsa za bardzo , bo wtedy może się zwyczajnie porwać. Mięso układamy na pory. Pieprzymy, solimy i dodajemy przyprawe do kurczaka. piersi smarujemy majonezem i ketchupem. Na wierzch sypiemy starty ser. Wkładamy do piekarnika na 35 min w temp. 180 stopni.

Kurczaka mozemy podawać z ryżem, frytkami lub z zapiekanymi ziemniakami.

Smacznego !;]
















1 komentarz:

  1. Ale musiał być pyszny obiadek, niedawno robiłam podudzie w pomidorach i porach wg Pascala(kuchnia lidla), również wyszło pysznie.

    OdpowiedzUsuń