Składniki:
- 1 kostka margaryny
- 3 łyżki alkoholu (np.: rum lub wódka )
- 4 łyzki wody
- 1 szklanka cukru
- 6 czubatych łyżeczek kakao
- 3 jajka
- 1 i 1/2 szklanki maki tortowej
- 3 i 1/2 lyzeczki proszku do pieczenia
Białka oddzielamy od żółtek. Do masy czekoladowej dodajemy żółtka i całość miksujemy na jednolita masę. Następnie dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Ubijamy białka na piane i delikatnie dodajemy do ciasta. Ciasto przelewamy do tortownicy i pieczemy w 180 stopniach C przez jakieś 40-45 min . Gotowe ostudzone ciasto polewam polewą przygotowana wcześniej. Ozdabiam napisem z lukru układam duszki według własnej fantazji ;]
Świetny halloweenowy klimat, a duszki urocze. :-)
OdpowiedzUsuń