środa, 26 czerwca 2013

Mokka czekoladowa z likierem


MOKKA CZEKOLADOWA
Z LIKIEREM
W sam raz na upalne dni w gronie znajomych czy rodziny :)

Składniki: (na 2 porcje):
  • 60 ml espresso
  • 120 ml letniego mleka
  • 1 łyżka nutelli lub syropu czekoladowego
  • 1 łyżka likieru kawowego
dodatkowo:
  • 120 śmietany kremówki 30 %
  • 1 łyżeczka cukru


  • 1 łyżeczka kakao
  • wiórki czekoladowe do posypania
  • kostki lodu 
Przygotowanie:

  1. Espresso połączyć z nutellą i likierem kawowym w wysokim naczyniu lub szejkerze. Następnie dodać mleko i wszystko razem wymieszać. Przelać do szklanek wyłożonymi kostkami lodu.
  2. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i kakao. Ozdobić nią wierzch kawy, posypać czekoladą i od razu podawać.

3 komentarze:

  1. Bardzo bardzo bardzo chętnie wypiłabym taką mokkę czekoladową... Zdjęcia PRZECUDOWNE!

    OdpowiedzUsuń
  2. dziękuję za nominację ;) http://kokilka.blogspot.com/2013/06/wmawiam-sobie-ze-to-nie-zakalec.html

    OdpowiedzUsuń