Muffiny z czekoladą i kremem kokosowym
Na walentynki mała pokusa z czekoladowym nadzieniem w formie afrodyzjaku❤
Składniki na 12 babeczek:
- 3/4 szklanki cukru
- 140g miękkiego masła
- 1 i 1/2 szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 jajka
- nutella
- 100g serka homogenizowanego
- 70 g białej czekolady
- drobne wiórki kokosowe
- kwiatki do dekoracji
Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Po kolei dodawać jajka delikatnie miksując. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać do masy. Wszystko zmiksować. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Do każdej papilotki wyłożyć ciasto do 2/3 wysokości. Na wierzch wyłożyć po łyżeczce nutelli.
Piec w temp. 180 stopni C przez około 20 -25 min.
Krem:
Do serka dodajemy rozpuszczoną białą czekoladę oraz 2 łyżki wiórków kokosowych. Wszystko razem mieszamy i przekładamy na wystudzone babeczki. Dekorujemy górę różowymi kwiatkami.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz