niedziela, 9 lutego 2014

Muffiny z czekoladą i kremem kokosowym


Muffiny z czekoladą i  kremem kokosowym
Na walentynki mała pokusa z czekoladowym nadzieniem w formie afrodyzjaku❤



Składniki na 12 babeczek:
  •  3/4 szklanki cukru
  • 140g miękkiego masła 
  • 1 i 1/2 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 jajka
  • nutella   
Krem:
  • 100g serka homogenizowanego
  • 70 g białej czekolady
  • drobne wiórki kokosowe 
  • kwiatki do dekoracji
Przygotowanie babeczek:
 Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Po kolei dodawać jajka delikatnie miksując. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać do masy. Wszystko zmiksować. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Do każdej papilotki wyłożyć ciasto do 2/3 wysokości. Na wierzch wyłożyć po łyżeczce nutelli.
Piec w temp. 180 stopni C przez około 20 -25 min.

Krem: 
 Do serka dodajemy rozpuszczoną białą czekoladę oraz 2 łyżki wiórków kokosowych. Wszystko razem mieszamy i przekładamy na wystudzone babeczki. Dekorujemy górę różowymi kwiatkami.

Smacznego :)



 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz